Deser dyniowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 1 kg pieczonej dyni,
1l mleka,
1 szkl. cukru,
0.5 szkl. skrobi,
3 białka.
|
Opis przygotowania: Utrzeć pieczoną dynię z mlekiem i 2/3 szkl. cukru. Gotować wszystko na umiarkowanym ogniu, ciągle mieszając dodać skrobię, którą wcześniej zmieszać z zimnym mlekiem lub chłodną wodą. Gotować, aż zgęstnieje. Zostawić do ostygnięcia i dodać białka ubite w twardą pianę z resztą cukru. Podawać deser w miseczkach. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 7642 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |