Deser serowy z jeżynami i owocami |
|
Poziom: średni Czas: 15 min. Porcji: 2-3 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 100g jeżyn
- 100g malin
- 200g mascarpone
- 50g cukru
- ciasteczka maślane
- 500 ml miękkich lodów waniliowych Algida
- mięta do dekoracji
|
Opis przygotowania: 1. Posiekaj ciasteczka. Maliny i jeżyny zmiksuj na gładkie puree.
2. Mascarpone wymieszaj z cukrem, ciasteczkami i puree owocowym.
3. Dodaj lody i jeszcze raz, bardzo delikatnie wymieszaj.
4. Ułóż w szklaneczkach trochę owoców, nałóż masę serowo-lodową i udekoruj pozostałymi owocami i miętą. |
|
Opis / Uwagi: Mascarpone można zastąpić serem na sernik (takim trzykrotnie mielonym) albo śmietankowym serkiem kanapkowym. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: macho |
Przepis czytano już 6850 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |