|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dorada z rusztu |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - Mała dorada (ewentualnie 0.5 kg makreli),
- 10 dkg wędzonego boczku,
- 10 dkg pieczarek,
- 1 szkl. białego wytrawnego wina,
- 1 łyżka tartej bułki,
- ziele lebiodki,
- majeranek,
- 5 dkg masła,
- sól,
- pieprz.
|
Opis przygotowania: Rybę oczyścić osuszyć i nasolić. W ogniotrwałym naczyniu podrumienić boczek, dodać krajane w kostkę pieczarki. Włożyć rybę, posypać solą, pieprzem oraz majerankiem. Polać winem, posypać tartą bułką i lebiodką. Na wierzchu ułożyć kawałeczki masła i piec w piekarniku około pół godziny. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6827 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|