przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dorada z rusztu

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- Mała dorada (ewentualnie 0.5 kg makreli),
- 10 dkg wędzonego boczku,
- 10 dkg pieczarek,
- 1 szkl. białego wytrawnego wina,
- 1 łyżka tartej bułki,
- ziele lebiodki,
- majeranek,
- 5 dkg masła,
- sól,
- pieprz.

Opis przygotowania:
Rybę oczyścić osuszyć i nasolić. W ogniotrwałym naczyniu podrumienić boczek, dodać krajane w kostkę pieczarki. Włożyć rybę, posypać solą, pieprzem oraz majerankiem. Polać winem, posypać tartą bułką i lebiodką. Na wierzchu ułożyć kawałeczki masła i piec w piekarniku około pół godziny.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6827 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin