Dorsz z pieczarkami |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: 4 osoby Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 75 dag dorsza w filetach
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- sok z cytryny
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1 łyżka masła
- sól do smaku
- pieprz
|
Opis przygotowania: Pieczarki pokroić na połówki, podsmażyć na maśle z posiekaną cebulą.
Filety oprószyć solą i imbirem.
Do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem włożyć rybę, posypać pieprzem, skropić sokiem, obłożyć pieczarkami.
Piec 60 min w temp. 180stopni C |
|
Opis / Uwagi: Przepis pochodzi z Chwila dla Ciebie" |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 7308 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |