| Dyniowa lasagne | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 40 min.
 Porcji: 16
 Głosów: 2Ocena: 3.00
- 500 g dyni
 - 2 cebule
 - 250 ml mleka
 - 2 ząbki czosnku
 - 10 pomidorów w oliwie
 - łyżka masła
 - 1/2 kg mąki
 - sól
 - 300 ml bulionu z warzyw
 - 150g tartego sera
 - gałka muszkatołowa
 - 16 płatów lasagne
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Dynię, pomidory, cebule i czosnek drobno pokrój.
 Na 2 łyżkach oliwy z pomidorów podduś składniki.
 Wlej 1/2 bulionu i gotuj 5 min.
 W rondlu rozpuść masło, dodaj mąkę, zeszklij.
 Wlej mleko i gotuj 10 min.
 Dopraw.
 Kładź na przemian lasagne i warzywa, polej wywarem i sosem. Posyp serem.
 Piecz w temp. 200stopni C ok. 30 min.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 7945 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |