Dyniowa lasagne |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 16 Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 500 g dyni
- 2 cebule
- 250 ml mleka
- 2 ząbki czosnku
- 10 pomidorów w oliwie
- łyżka masła
- 1/2 kg mąki
- sól
- 300 ml bulionu z warzyw
- 150g tartego sera
- gałka muszkatołowa
- 16 płatów lasagne
|
Opis przygotowania: Dynię, pomidory, cebule i czosnek drobno pokrój.
Na 2 łyżkach oliwy z pomidorów podduś składniki.
Wlej 1/2 bulionu i gotuj 5 min.
W rondlu rozpuść masło, dodaj mąkę, zeszklij.
Wlej mleko i gotuj 10 min.
Dopraw.
Kładź na przemian lasagne i warzywa, polej wywarem i sosem. Posyp serem.
Piecz w temp. 200stopni C ok. 30 min. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 7278 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |