Farsz do pierogów ruskich |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Głosów: 31 Ocena: 4.07 Składniki: - szklanka ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia)
- 25 dag białego, dokładnie odsączonego sera
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju do zasmażenia cebuli
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Drobno posiekaną cebulę zasmażamy na rozgrzanym tłuszczu, powinna się lekko zrumienić. Ziemniaki i ser przepuszczamy przez maszynkę lub rozbijamy w malakserze, dodajemy cebulę i przyprawy - farsz powinien być jednolity, pulchny, lekko pikantny.
Pierogi podajemy polane skwarkami ze świeżej słoniny lub cebulą, zarumienioną na tłuszczu, albo z gęstą, kwaśną śmietaną (bądź kefirem) |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
|
Region: Kuchnia polska |
Źródło: KUCHNIA POLSKA Ewa Aszkiewicz |
|
Przepis czytano już 34096 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |