Fasolowe sakiewki |
|
Poziom: średni Porcji: dla 4 osób Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - fasolka szparagowa żółta i zielona d'aucy - 400g
- polędwiczka wieprzowa - 400 g
- miód - 200 g
- musztarda francuska - 1 łyżeczka
- sól i pieprz do smaku
- przyprawa do mięsa wieprzowego
- rozmaryn do dekoracji
|
Opis przygotowania: Przygotowanie: Rozbij polędwiczkę na cienki placek i posyp przyprawami. Na środku polędwiczki ułóż fasolkę szparagową żółtą i zieloną d'aucy, brzegi zawiń do góry i zaciśnij ręką tak, aby uzyskać kształt sakiewki. Całość piecz w temperaturze 180° C przez ok. 15 minut. Resztę fasolki podgrzej i użyj jako przybrania na talerzu. Przygotuj sos łącząc musztardę z miodem na patelni na małym ogniu.
Serwowanie: gotowe sakiewki udekoruj fasolką szparagową żółtą i zieloną d'aucy oraz gałązkami rozmarynu |
|
Opis / Uwagi: Rada: cienko rozbite brzegi mięsa będą się łatwiej sklejać i sakiewki nie rozpadną się podczas pieczenia. |
|
|
Przepis został dodany przez: renata5 |
Przepis czytano już 6179 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |