| Faszerowane papryki | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 30 min.
 Porcji: 6
 Głosów: 4Ocena: 3.50
- papryki
 - pomidorki cherry
 - papryczka chilli
 - bekon
 - kapary
 - czosnek
 - czarne oliwki
 - ocet winny
 - oliwa
 - sól i pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Przekroić papryki na pół, wyjąć gniazda nasienne. Osobno w misce połączyć pomidorki cherry (pokrojone) z posiekanym chilli, kaparami (2 łyżeczki), czosnkiem (2 ząbki), oliwkami (według uznania), oliwą (2 łyżki), octem winnym (2 łyżki). Dodać sól i pieprz. Całość wymieszać. Nadziać połówki papryk z plastrami bekonu na wierzchu! Zapiekać pod folią aluminiową 15 min..Zdjąć folię i podpiekać kolejne 15 min. SMACZNEGO!
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik | 
	| Przepis czytano już 8391 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |