|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gołąbki z grzybów |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 2.33 Składniki: 1 kg kapusty białej,
50 dag grzybów (prawdziwki),
duża cebula,
4 łyżki tłuszczu,
10 dag tartej bułki,
pół szklanki śmietany,
przyprawa do zup,
sól,
pieprz,
łyżka mąki,
jajo,
szklanka wywaru z włoszczyzny
|
Opis przygotowania: Kapustę wydrążyć i wrzucić na kilka minut da wrzątku. Następnie ostudzić, pooddzielać liście, młotkiem ad mięsa rozbić nerwy liściowe. Przygotować nadzienie z poszatkowanych grzybów, przesmażonych razem z połową posiekanej cebuli. Do ostudzonego nadzienia dodać tartą bułkę, jajo i przyprawy, a następnie zawijać w liście, robiąc owalne gołąbki. Ułożyć w brytfannie, dodać tłuszczu, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości. Usmażyć na tłuszczu resztę cebuli, mąkę zrumienić, rozprowadzić wywarem, dodać śmietanę, doprawić da smaku. Podawać z ziemniakami. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 7995 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
dobry przepis Dodał/a ~halszka dnia 2009-01-30 23:18:40
Fajny przepis, mam jeszcze sporo zamrożonych grzybów leśnych, jutro na obiadek robię gołąbki.Mam nadzieję że będą smaczne bo przepis naprawdę ciekawy. Fajna stronka.Pozdrawiam
|
|
|
|