przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gołąbki z kaszą jaglaną

Poziom: średni
Głosów: 9
Ocena: 2.56
Składniki:
Otóż kasza jaglana jest najzdrowszą kaszą ze wszystkich kasz. Na okres przeziębieniowy, oraz dla nas kobietki. Wypadające włosy, sucha skóra , kruche paznokcie po kaszy jaglanej będa wracały do poprzedniej świetności!!!! Proponuję kilka potraw w towarzystwie tej kaszy. Myślę, że będziecie zadowolone z takiego towarzystwa i , że zawsze w szafce kuchennej znajdzie się dla tej "osobistości" miejsce.

Podaję składniki na gołąbki z kaszą jaglaną.

- kapusta
- kasza jaglana
- marchew
- pieczarki
- świeża papryka (kolor dowolny)
- mięsko mielone
- jajko
- pieprz, sól, curry, kurkuma

Opis przygotowania:
Kapuste parzymy tak jak na gołąbki, wycinamy głąbka i przygotowujemy sobie dośc duże liście na gołąbki.

Farsz.

Kaszę najpierw płuczemy w gorącej wodzie. Gotujemy, odparowujemy. Marchew ścieramy na wiórki. Gdy kasza ostygnie, mieszamy ją z marchewką, z pokrojonymi w kosteczke pieczarkami i pokrojoną w kosteczkę papryką, dodajemy mięso mielone i dokładnie ze sobą mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą , curry i kurkumą.

Następnie na liście serwujemy porządną ilość farszu i zawijamy tak by się nierozleciały. Układamy w głębokim garnku, jeden na drugim. OSobno w rondlu rozpuszczamy 4 kostki rosołowe, gotujemy, dodajemy 1 koncentrat pomidorowy. Zalewamy gołąbki i na małym ogniu dusimy je z godzinę. Zalezy jak szybko zmięknie kapusta. nie może byc za twarda i nie może być za miękka.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 9383 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






zjem
Dodał/a ~basia dnia 2012-11-21 08:01:31

Wszystko super, tylko kiedy i do czego użyć jajka?











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin