przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gorąca sałatka z czerwonej kapusty

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- 4 kromki pieczywa tostowego (bez skórki) pokrojone w kostkę
- 80 ml oleju z orzechów włoskich
- 3 plastry bekonu pokrojone w kostkę
- pół niewielkiej kapusty czerwonej, poszatkowanej
- kilka grubo posiekanych orzechów włoskich (ok. 5 dkg)

Opis przygotowania:
Olej rozgrzać na głębokiej patelni i usmażyć w nim na rumiano grzanki z chleba. Osączyć je z nadmiaru tłuszczu. W tym samym oleju usmażyć bekon na skwarki. Gdy będą chrupiące, dodać kapustę. Smażyć mieszając, aż kapusta zwiędnie. Wyłożyć sałatkę na miskę i podawać na gorąco, posypaną grzankami i orzechami.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 14224 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin