|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Grecki sos pomidorowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 4.33 Składniki: 1 kg dojrzałych pomidorów,
3 łyżki oliwy z oliwek,
2 - 3 ząbki czosnku,
2 łyżeczki soli,
1.2 łyżeczki pieprzu czarnego,
łyżka cukru,
łyżeczka bazylii,
posiekana natka pietruszki.
|
Opis przygotowania: Rozgrzać oliwę w rondlu, włożyć posiekany czosnek i natkę pietruszki (co najmniej 3 łyżki), smażyć na małym ogniu przez 3 min. Dodać obrane ze skórki pomidory bez pestek oraz pozostałe składniki, przykryć i dusić na bardzo małym ogniu ok. 45 min., aż sos zgęstnieje. Całość zmiksować i ewentualnie doprawić. |
|
Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 11971 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|