| Grillowane ziemniaki w boczku | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 20 ziemniaków
 - 1 pęczek natki pietruszki
 - 1 pęczek szczypiorku
 - 1 pęczek bazylii
 - 1 pęczek tymianku
 - 1 cebula
 - 500 g twarogu
 - 2 łyżki oliwy
 - 500 ml wody mineralnej
 - sól
 - biały pieprz
 - 2 pęczki majeranku
 - 200 g boczku w plasterkach
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ziemniaki ugotować w mundurkach. Bazylię, szczypiorek, tymianek i natkę posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Twaróg utrzeć z wodą mineralną i oliwa. Dodać zieleninę oraz cebule. Przyprawić. Ziemniaki obrać, każdy zawinąć w plaster boczku z listkami  majeranku.
 Grillować 8 - 10 minut na ruszcie wyłożonym folią aluminiową.
 Podawać z twarożkiem.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 5809 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |