Grilowana kiełbaska po chińsku |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 kiełbaska wieprzowa
- 1 duża cebula dymka, część biała
Marynata:
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżeczka sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka sosu chili
|
Opis przygotowania: Kiełbaskę przeciąć wzdłuż, a następnie każdą połówkę na dwie części. Po stronie ze skórką, naciąć wzdłuż każdy kawałek (będą lepiej wchłaniały marynatę). Wymieszać składniki marynaty, polać nią kiełbaskę, odstawić na minimum 30 min. (można też marynować całą noc, wtedy kiełbaska jest mocno przesycona marynatą). Cebulę dymkę pociąć w półplasterki. Grillować kiełbaskę i cebulę na średnim żarze obracając od czasu do czasu, aż będą ładnie przyrumienione (ok. 5 - 8 min |
|
Region: Kuchnia chińska |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 9359 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |