Grzanki z salami i mozzarellą |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 8 tostów
- 3 pomidory
- sól
- 20 dag mozzarelli
- pieprz
- 1 pęczek bazylii
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
- 100 ml mleka
- gałka muszkatołowa
- 8 plasterków salami
|
Opis przygotowania: Pomidory i mozzarellę pokroić w plasterki. Oderwać listki bazylii od łodyżek.
Jajka roztrzepać z mlekiem, solą pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Tosty włożyć na chwile do przygotowanej mieszanki. Połowę (4) obłożyć plastrami salami, pomidorami, bazylia i mozzarellą, przykryć pozostałymi tostami. Brzegi mocno docisnąć.
Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć tosty z obu stron na złoty kolor. Zdjąć, przestudzić.
Przed podaniem podzielić wszystkie grzanki wzdłuż przekątnej. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6942 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |