|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Guacamole II |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 duże awokado
- 1 duży pomidor
- 1 cebula
- 1 - 2 papryczki chilli
- 2 gałązki świeżej kolendry
- sok z 1 cytryny
- sol
|
Opis przygotowania: Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać. Pomidor sparzyć, zdjąć skórę, pokroić na kawałki i wyjąć pestki. Kolendrę opłukać i drobno pokroić. Chilli opłukać, pokroić na plasterki i oczyścić z nasion pod bieżącą, zimną wodą. Dobrze osączyć na sicie. Awokado opłukać, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki i łyżeczką wyjąć miąższ. Miąższ z awokado przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem i od razu skropić sokiem cytrynowym. Dodać pokrojone pomidory, cebulę, kolendrę i plasterki chilli. Wymieszać, doprawić cytryną i solą. Podawać z tortillami. Guacamole jest rodzajem pasty, w którym macza się tortillę. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 7926 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
czosnek!! Dodał/a ~oleander dnia 2007-10-06 11:03:58
avokado rozgniata sie z czosnkiem, czosnek musi byc koniecznie !
|
|
|
|