Gulasz wieprzowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 1 kilogram łopatki
- tłuszcz do smażenia
- pół szklanki mąki
- 3 kostki wołowe Knorr
- sól
- pieprz
- woda
|
Opis przygotowania: Mięso kroimy w kostkę, panierujemy w mące i podsmażamy na patelni na rumiany kolor. Następnie przekładamy do garnka, wrzucamy kostki wołowe, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 1h lub trochę dłużej, tak aby mięso było miękkie, doprawiamy do smaku. |
|
Opis / Uwagi: Gulasz,ziemniaki i ulubiona surówka to bardzo dobry obiad dla każdego. Polecam. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: dorota82 |
Przepis czytano już 7683 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |