| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Gyros z pieczoną wołowiną |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00  Składniki: - 90 g wołowiny, upieczonego rostbefu, pokrojonego w cienkie kawałki wielkości kęsa 
- 2 łyżki stołowe jogurtu naturalnego, 0% tłuszczu 
- 1 łyżeczka musztardy 
- 1 pomidor rzymski, pokrojony w kostkę 
- 1/2 filiżanki ogórka, pokrojonego w kostkę 
- 1 łyżeczka czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę 
- szczypta soli 
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 
- 1 chleb pita, najlepiej pełnoziarnisty, przekrojony na pół 
- 1/4 łyżeczki curry (niekoniecznie)
 
  |  
	Opis przygotowania: Wymieszaj wołowinę, jogurt, musztardę, pomidor, ogórek, sól i pieprz. Włóż jedną połówkę chleba pita w drugą. Przed zjedzeniem dodaj wołowinę z dodatkami do pity. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia grecka |  	 |  
		| Przepis czytano już 12878 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |