Halibut z kiwi |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: 4 filety z halibuta o łącznej wadze 75 dkg,
mąka pszenna wymieszana z solą i czarnym pieprzem - do obtaczania,
łyżka oliwy,
łyżka masła,
4 owoce kiwi,
obrane i pokrojone w grubą kostkę,
łyżka wermutu,
sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku.
|
Opis przygotowania: Z filetów zdjąć skórę i odrzucić ości. Obtaczać rybę w mące. Nadmiar mąki otrząsnąć. Na dużej patelni rozgrzać masło wraz z oliwą i smażyć rybę po 2 - 3 min. z każdej strony. Gotowe filety wyjąć na półmisek i trzymać w cieple. Kawałki kiwi zmiksować na purée. Przełożyć na patelnię z tłuszczem po rybach, dodać wermut oraz sól i pieprz do smaku. Podgrzać na niewielkim ogniu. Gotowym sosem polać ryby na półmisku i natychmiast podawać. |
|
Opis / Uwagi: Można również przyrządzić tę potrawę z innych ryb o białym mięsie. |
|
Region: Kuchnia australijska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 9383 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |