Hiszpańska sangria |
|
Poziom: łatwy Czas: ponad 2 godz. Głosów: 5 Ocena: 3.60 Składniki: - 1 cytryna
- 1 limonka
- 1 pomarańcza
- 1,5 szklanki rumu
- 1/2 szklanki cukru
- butelka czerwonego wytrawnego wina
- 1 szklanka soku z pomarańczy
|
Opis przygotowania: Wszystkie składniki muszą być dobrze schłodzone. Pomarańczę, limonkę i cytrynę pokroić w cienkie plastry, wrzucić do dzbanka, dodać rum i cukier, zostawić w lodówce na 2 godziny. Przed podaniem rozgnieść owoce drewnianą łyżką i zmieszać z sokiem z pomarańczy i winem. |
|
Region: Kuchnia hiszpańska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 17597 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |