| Indyk zapiekany z makaronem | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 750 ml ugotowanego makaronu (raczej drobnego np. małe muszelki)
 - 15 dkg upieczonego indyka pokrojonego w kostkę
 - 7 dkg startego żółtego sera
 - łodyga selera naciowego, drobno posiekana
 - 500 ml mleka
 - 2 jajka
 - łyżeczka mielonej papryki lub przyprawy typu curry (niezbyt ostrej)
 - sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
 - 6 - 7 łyżek bułki tartej
 - łyżka masła
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Na dno natłuszczonego naczynia żaroodpornego wsypać 1/3 makaronu, na niego 1/3 indyka, a następnie 1/3 selera. Na to znów 1/3 makaronu i tak dalej, do wyczerpania składników. Jajka ubić z mlekiem, papryką, solą i pieprzem. Równomiernie polać zapiekankę, posypać bułką tartą i rozłożyć na powierzchni kawałki posiekanego masła. Zapiekać przez 40 min. w temp. 180°C.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia australijska | 
| Sposób przygotowania:  Zapiekane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 12395 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |