|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: 300 g jagnięciny (najlepiej polędwicy),
1 duża cebula - pocięta w półplasterki podzielone na pojedyncze piórka,
2 łyżeczki ziaren sezamu,
3 łyżki oleju do smażenia.
Marynata:
2 ząbki czosnku - wyciśnięte,
1 cm korzenia imbiru - drobno posiekany,
1 łyżka ciemnego sosu sojowego,
1 łyżeczka oleju sezamowego,
1 łyżka wina ryżowego,
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
|
Opis przygotowania: Pociąć jagnięcinę w cienkie plasterki, a następnie w paski. Wymieszać z marynatą, odstawić na 1 h. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, mieszając przesmażyć cebulę ok. 1 min. Wyjąć na talerz. Ponownie rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć mieszając mięso ok. 2 min. Dodać cebulę i sezam, wymieszać. Danie gotowe. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 8113 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
jagniecina Dodał/a ~kundryk dnia 2012-05-31 18:08:46
Krotko i na temat REWELACJA
Nic dodać nic ująć
|
|
|
|