|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Jagnięcina z makaronem |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: 1 kg udźca jagnięcego,
5 pomidorów (50 dkg),
1.25 szkl. oliwy,
50 dkg makaronu ryżowego,
3 łyżki startego parmezonu,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Mięso umyć i podzielić na 12 kawałków, ułożyć w kamionkowym garnku, polać oliwą i piec 1 h w piekarniku nagrzanym do temp. 200ş C, podlewając wodą. Pomidory sparzyć, obrać, oczyścić z pestek, rozgnieść widelcem na papkę, a następnie wymieszać z 3 łyżkami oliwy, przyprawić solą i pieprzem. Gdy mięso się zrumieni, polać je miazgą z pomidorów i zmniejszyć nieco temperaturę pieczenia. Na koniec dodać do pieczeni makaron i mieszając od czasu do czasu, dusić patrawę, aż makaron będzie miękki. Przed podaniem posypać parmezanem. |
|
Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 7551 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|