Jajecznica po rzymsku |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 4-6 Głosów: 11 Ocena: 4.72 Składniki: - 8 jaj
- tłuszcz
- 100 g żółtego sera
- natka pietruszki
- sól i gałka muszkatołowa do smaku
- 2 łyżki mleka
|
Opis przygotowania: Jaja umyć, wybić ze skorupek do naczynia, wymieszać z mlekiem, startym serem i posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami. Następnie wlać na rozgrzany na patelni tłuszcz, smażyć powoli mieszając, aby równomiernie się ścięły. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 10150 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |