|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Jajka nadziewane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 2.75 Składniki: 2 łyżeczki margaryny,
mała dymka (bez szczypioru), bardzo drobno posiekana,
2 małe pieczarki, drobno pokrojone,
szczypta suszonego tymianku,
sól i czarny pieprz do smaku,
4 jajka ugotowane na twardo,
3 łyżeczki majonezu,
półtorej łyżeczki soku z cytryny.
|
Opis przygotowania: Na średnim ogniu rozgrzać margarynę. Dodać cebulę i smażyć ją przez 2 min. Po tym czasie dodać pieczarki i przyprawy i smażyć jeszcze przez 3 - 5 min., aż odparuje sos. Zdjąć z ognia i ostudzić. Jajka obrać i przeciąć wzdłuż na połowy. Wyjąć żółtka, przełożyć je do miski i rozetrzeć widelcem. Dodać ostudzone pieczarki, majonez i sok cytrynowy; dokładnie wymieszać. Masą napełniać białka. Przed podaniem udekorować zieleniną. |
|
Region: Kuchnia australijska | |
Przepis czytano już 13191 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|