Kapelusze borowików panierowane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 8 dużych kapeluszy borowików (ew. pieczarek)
- sól
- pieprz
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
|
Opis przygotowania: Kapelusze oczyścić, sparzyć opłukać z pianki, osolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, mąkę i bułkę wysypać na oddzielne talerzyki. Obtaczać po kolei każdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Wspaniale smakują z ziemniakami pure, posypane koperkiem. Idealnie również smakują podane jako przekąska np. do piwa. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 7109 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |