|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kapusta pekińska słodko-kwaśna |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 6 Ocena: 4.00 Składniki: 0.5 małej główki kapusty pekińskiej,
0.5 czerwonej papryki,
1 cm korzenia imbiru posiekany lub wyciśnięty,
0.25 łyżki pieprzu syczuańskiego zmielonego lub ubitego w moździerzu,
1 łyżka oleju sezamowego.
Sos:
2 łyżki octu,
4 łyżki cukru,
1 łyżka sosu sojowego,
0.5 łyżeczki soli.
|
Opis przygotowania: Kapustę pokroić na cienkie paski długości ok. 5 cm. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w cienkie paski. Wymieszać kapustę, paprykę, imbir i pieprz.
Wymieszać składniki sosu, polać warzywa. Rozgrzać olej sezamowy i polać nim kapustę. Dokładnie wymieszać i odsatwić na min. 2 h. Podawać jako dodatek do dań. |
|
Region: Kuchnia chińska | |
Przepis czytano już 17781 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|