|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Karczek duszony w winie |
|
Poziom: średni Czas: 120 min. Porcji: 16 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2,5 kg karczku bez kości
1,5 kg cebuli
1,5 kg ziemniaków
1 butelka piwa
1 butelka czerwonego półsłodkiego wina
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
Marynata :
1 szklanka oleju
1 torebka słodkiej papryki
1 torebka ostrej papryki
1 torebka przyprawy do karkówki
sól
pieprz
|
Opis przygotowania: Marynata : olej wymieszaj ze słodką i ostrą papryką oraz przyprawą do karkówki . Karczek pokrój w grube plastry , umyj , osusz . Posmaruj marynatą , włóż na dobę do lodówki . W tym czasie kilka razy odwróć .
2 . Cebule obierz , pokrój w grube plastry . Ziemniaki obierz , umyj , pokrój w grube plastry . Patelnię rozgrzej bez tłuszczu , obsmaż plastry mięsa z obydwu stron . Ułóż w głębokiej patelni . Przykryj cebulami i ziemniakami , posyp solą i pieprzem , dodaj listki laurowe i ziele angielskie , wlej połowę wina i piwa . Przykryj , duś około 90 minut , podlewając co 20 minut resztą wina i piwa .W połowie duszenia karkówkę delikatnie odwróć . |
|
Region: Kuchnia meksykańska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis został dodany przez: natalina4 | Przepis czytano już 4558 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|