| Kotlet schabowy w mleku i cebuli * | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: ponad 2 godz.
 Porcji: 4
 Głosów: 0Ocena: 0.00
1 kg dobrej jakości wieprzowiny (na 4 kotlety)
 1 l mleka
 2 cebule
 2 jaja
 bułka tarta
 sól i pieprz
 smalec do smażenia
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wieprzowinę pokroić na 4 grube kotlety. Każdy z nich rozbić dokładnie na dość duże kotlety; żyłki i włókna tłuszczu w środku kotletów ponacinać  nożem, co zapobiegnie zwijaniu się kotletów podczas smażenia. Do mleka włożyć pokrojoną w pióra cebulę. Dosypać sól i pieprz. Włożyć mięso. Moczyć wieprzowinę w mleku 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto. Podawać z tłuczonymi ziemniakami z cebulką
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  adam | 
	| Przepis czytano już 7937 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |