przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlety baranie z rusztu

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
80 dkg górki lub combra baraniego
2 dkg oleju
1 ząbek czosnku
sól
pieprz

Opis przygotowania:
Mięso opłukać, odrąbać kręgosłup z ościstymi wyrostkami, pokroić wzdłuż żeber na małe kotlety, licząc po 2 na osobę. Błonki i resztki mięsa na kościach żebrowych oskrobać na długości ok. 2-3 cm od końca. Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, wyrównać brzegi i uformowac nadając im owalny kształt. Oprószyć pieprzem, natrzeć roztartym czosnkiem i solą. Posmarować olejem. Ruszt silnie rozgrzać, ułożyć na nim mięso i piec z każdej strony po 2-3 minuty, wewnątrz powinny byc różowe.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 6865 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin