Kotlety drobiowe z grilla |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 40 dag mielonego drobiowego mięsa
- 10 dag tartego żółtego sera
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka Vegety Mix do grilla
- 2 łyżki bułki tartej
- oliwa do smarowania
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 3 pieczarki
- pasta warzywna Ajvar
Sałatka:
- sałata pekińska
- ogórek świeży lub małosolny
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 pomidor
- 1 dymka
- Vegeta Ziołowa
- ocet winny
- oliwa
- 1 łyżeczka musztardy
- cukier
|
Opis przygotowania: Dobrze wymieszać składniki: mielone mięso, 5 dag sera, natkę, Vegetę Mix do grilla. Uformować płaskie kotlety, obtoczyć w tartej bułce i ułożyć na wysmarowanym oliwą ruszcie. Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia na wierzchu kotletów położyć plasterki pomidora bez skórki, plasterki podsmażonej cebuli i pieczarki. Polać pastą warzywną Ajvar wymieszaną z łyżką sera żółtego. Sałatę porwać na kawałki, a pozostałe warzywa pokroić na plasterki. Wymieszać i polać dressingiem sporządzonym z oliwy, cukru, musztardy, octu winnego, Vegety Ziołowej i rozgniecionego ząbka czosnku.
Rada:
Mięso należy dobrze wyrobić z Vegetą Mix na jednolitą masę, wtedy będzie ścisłe i nie rozpadnie się w trakcie grillowania. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis został dodany przez: renata5 |
Przepis czytano już 7002 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |