| Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  60 min.Porcji:  3Głosów: 0Ocena: 0.00
- Kiełbasa Podhalańska firmy Gzella    200g
 - schab bez kości firmy Gzella               600g
 - imbir świeży tarty                                 1 łyżeczka
 - sól, pieprz do smaku
 - mąka
 - jajko                                             1 sztuka
 - bułka tarta                                   2 szklanki
 - sezam                                           1 szklanka
 - płatki migdałowe                        1 szklanka
 - dynia łuskana                              1 szklanka
 - słonecznik łuskany                     1 szklanka
 - olej rzepakowy do smażenia
 - masło                                             1 łyżka
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.
 Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami. Kotlety opanierować w mące, jajku i bułce tartej z ziarnami. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety pokroić w 2-cm plastry, na ich wierzch zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Przepis poleca Szef Kuchni Robert Muzyczka.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  redakcja | 
	| Przepis czytano już 3607 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |