| Kotlety z soczewicy i kiszonej kapusty | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 40 min.
 Porcji: 3-4 osoby
 Głosów: 4Ocena: 4.00
- szklanka zielonej soczewicy
 - kapusta kiszona 30-40dag (musi być dobra!)
 - dwie niewielkie cebule drobno pokrojone i zeszklone na niewielkiej ilości tłuszczu
 - dwa jajka
 - sól, pieprz (przyprawy do smaku)
 - 1,5 szklanki wody
 - tłuszcz do smażenia (oliwa z oliwek)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1. soczewicę opłukać i zalać wodą, gotować w osolonej lekko wodzie na małym ogniu ok. 30 minut (często przemieszać)
 2. kapustę drobno poszatkować
 3. Ugotowaną soczewicę lekko zmiksować lub przepuścić przez maszynkę (wg uznania) i połączyć z kapustą, zeszkloną cebulą, jajkami i przyprawami
 4. Uformować niewielkie kotlety i smażyć obustronnie na złocisty kolor
 Podawać z warzywami z wody lub ryżem oraz sosem czosnkowym z naturalnego jogurtu, nie przesmażone  może posłużyć jako nadzienie do krokietów.
 Życzę SMACZNEGO !
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Danie wegetariańskie
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  olapiprek | 
	| Przepis czytano już 12168 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |