przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





KREMOWA ZUPA SEROWA

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
2 kostki rosołowe wysokiej jakości
1,5 litra wody
2 serki topione pikantne bez dodatków (ulubiony smak)
1 łyżka oregano
1 łyżka kminku
1 śmietanka 30% - mały kubek

Opis przygotowania:
przygotować wywar z rosołków, dodać kminek, oregano, pogotować nieco i do gotującego wywaru dodać serki przecierając je przez sitko, pogotować ok 10-15 minut, zaciągnąć śmietana i doprawić do smaku pieprzem i solą,
podawać gorące z grzankami lub groszkiem ptysiowym, zielenina na wierzch bardzo uatrakcyjni potrawę, ja daję szczypior, polecam, smacznego
Opis / Uwagi:
bardzo łatwa i popularna zupa z regionu Bretagne, przynajmniej ja stamtąd otrzymałem przepis, polecam prostota i smak godny uwagi
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 5792 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin