KREMOWA ZUPA SEROWA |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: 2 kostki rosołowe wysokiej jakości
1,5 litra wody
2 serki topione pikantne bez dodatków (ulubiony smak)
1 łyżka oregano
1 łyżka kminku
1 śmietanka 30% - mały kubek
|
Opis przygotowania: przygotować wywar z rosołków, dodać kminek, oregano, pogotować nieco i do gotującego wywaru dodać serki przecierając je przez sitko, pogotować ok 10-15 minut, zaciągnąć śmietana i doprawić do smaku pieprzem i solą,
podawać gorące z grzankami lub groszkiem ptysiowym, zielenina na wierzch bardzo uatrakcyjni potrawę, ja daję szczypior, polecam, smacznego |
|
Opis / Uwagi: bardzo łatwa i popularna zupa z regionu Bretagne, przynajmniej ja stamtąd otrzymałem przepis, polecam prostota i smak godny uwagi |
|
Region: Kuchnia francuska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: chef7 |
Przepis czytano już 5792 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |