|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krewetki w sosie pomidorowym I |
|
Poziom: średni Głosów: 27 Ocena: 3.33 Składniki: 250 g krewetek koktajlowych,
4 ząbki czosnku - wyciśnięte,
3 cebule dymki - pocięte w 3cm kawałki,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
0.5 łyżeczki soli,
2 łyżki oleju do smażenia.
Sos:
1 łyżka sosu sojowego,
1 łyżeczka cukru,
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.
|
Opis przygotowania: Krewetki posolić i odstawić na 5 min. Rozgrzać w woku olej, krótko przesmażyć czosnek i dymkę. Dodać krewetki, smażyć mieszając 30 s. Dodać koncentrat, wymieszać. Dodać sos, wymieszać. Smażyć jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Danie gotowe.
Bardzo smaczne i niedrogie danie z krewetek (krewetki koktajlowe kosztują podobnie jak polędwiczka wieprzowa). Krewetki koktajlowe sprzedawane są zazwyczaj już ugotowane dlatego ich smażenie trwa bardzo krótko. |
|
Region: Kuchnia chińska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 34088 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|