Kugel z makaronu I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 450 g makaronu - wstążki
- 4 łyżki tłuszczu kurzego lub oleju
- 4 roztrzepane jajka
- 50 g cukru
- 1 szkl. śmietany
- 450 g sera białego
- 500 g jabłek obranych i posiekanych
- 50 g rodzynek cynamon
- goździki do smaku
|
Opis przygotowania: Ugotować makaron w osolonej wodzie i odcedzić. Włożyć do miski, dodać tłuszcz i wymieszać. Dodać resztę składników i wymieszać jeszcze raz. Biały ser przed włożeniem do makaronu rozetrzeć ze śmietaną. Wysmarować tłuszczem rondel do pieczenia i włożyć wymieszany makaron. Nagrzać piekarnik do 180°C i piec kugel ok. 1 h, aż będzie złoty. |
|
Region: Kuchnia żydowska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 8344 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |