Kurczak duszony po wegiersku |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 4-6 osób Głosów: 8 Ocena: 3.38 Składniki: - kurczak
- średnia cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki maki
- sol, pieprz, papryka słodka
- kilka łyżek słodkiej śmietany
|
Opis przygotowania: Kurczaka pokroić na części, posypać sola, pieprzem i maka. Oproszone kawałki obrumienić na ostrym ogniu ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, dodać pokrojona w kostkę i zeszklona cebule, rozrobiony w 3/4 szklanki wody koncentrat, dolać trochę wody, posypać słodką papryką i dusić do miękkości ok. 30 minut. W trakcie gotowania można ew. jeszcze doprawić. Przed podaniem zaprawić śmietaną. |
|
Region: Kuchnia węgierska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: damcio24 |
Przepis czytano już 16689 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |