Kurczak po grecku |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: - 3 piersi z kurczaka
- 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
- 1/4 szkl. posiekanej świeżej bazylii
- łyżeczka mąki kukurydzianej
- pół szkl. grzanek
- 1 szkl. startego
- żółtego sera - najlepiej typu parmezan
- sól
- pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Piersi ułożyć w płaskim naczyniu do zapiekania. Lekko osolić. W oddzielnym naczyniu zmieszać jogurt z odrobiną pieprzu, soli i bazylią. Dodać mąkę kukurydzianą i wszystko dokładnie wymieszać. Polać piersi mieszaniną jogurtową, posypać grzankami. Całość oprószyć tartym serem. Zapiekać w piekarniku w temp. 200°C przez 30 min., tak aby mięso było zarumienione. |
|
Region: Kuchnia grecka |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 13559 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |