|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kurki w śmietanie |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: - kurki - 1 kg
- masło - 4 łyżki
- sól, pieprz
- śmietana - 1 szklanka
- posiekany koperek - 1 łyżka
|
Opis przygotowania: Grzyby oczyścić, umyć, większe pokroić. Tłuszcz rozgrzać, włożyć grzyby. Gdy puszczą sok, przykryć. Dusić 30 min, od czasu do czasu mieszając. Wlać śmietanę, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem, wsypać koperek. Dusić jeszcze ok. 5 min |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 11674 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
kurki Dodał/a ~dasza dnia 2008-09-12 18:18:03
do kurek wolę natkę pietruszki
|
|
|
|