przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kwas burakowy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg buraków
- 6-8 dkg chleba razowego
- 2.5 l wody
- czosnek do smaku

Opis przygotowania:
Buraki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w plastry, ułożyć w garnku kamiennym lub słoju, zalać ciepłą, przegotowaną wodą, dodać pokruszony chleb i posiekany czosnek. Naczynie przykryć gazą lub płótnem, obwiązać i pozostawić w ciepłym miejscu na kilka dni. Potem przecedzić, przelać do butelek, zakorkować. Przechowywać w zimnym i ciemnym pomieszczeniu. Używać do barszczu lub innych potraw.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5578 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin