Lasagne z łososiem i szpinakiem |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 12 arkuszy makaronu Lasagne Arrighi
400 g sosu beszamelowego
400 g świeżego łososia
500g szpinaku mrożonego (w liściach)
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta pieprzu i soli
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
|
Opis przygotowania: Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody
- wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 6027 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |