przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lasagne z łososiem i szpinakiem


Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
12 arkuszy makaronu Lasagne Arrighi
400 g sosu beszamelowego
400 g świeżego łososia
500g szpinaku mrożonego (w liściach)
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta pieprzu i soli
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Opis przygotowania:
Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody
- wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 6027 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin