Lasagne z pesto z pomidorów |
|
Poziom: średni Czas: 90 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 400 g makaronu do lasanii
250 g Pesto z Pomidorów Conte de Cesare
40 g sera parmezan utartego
Sos HP lub Sos Salsa Warzywna Casa Fiesta
Sos beszamelowy:
80 g masła
0,5 l mleka
80 g mąki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
|
Opis przygotowania: Przygotować sos beszamelowy: w rondelku roztopić masło i stale mieszając wsypywać stopniowo mąkę. Gdy mąka połączy się z masłem, porcjami wlewać zimne mleko. Gładki sos doprawić solą, białym pieprzem, gałką muszkatołową i gotować do zgęstnienia.
Połączyć sos beszamelowy z pesto i serem parmezan. Makaron na lasanię pojedynczo ugotować tak, by był lekko twardawy i osuszyć na papierze kuchennym. Prostokątną blachę posmarować masłem. Na przemian układać makaron i przygotowaną wcześniej masę. Całość przykryć folią aluminiową. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 120 stopni C. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 10297 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |