| Leczo z cukini | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 19Ocena: 3.64
- 2 cukinie
 - 3 cebule
 - 3 łyżki oleju
 - 3 pomidory
 - 0.5 kg parówek śląskich
 - sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Cukinie obrać, wydrążyć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przyrumienić na oleju. Dodać pokrojoną cukinię i gotować na wolnym ogniu ok. 15 min. Dodać pokrojone w plasterki parówki oraz pokrojone w drobną kostkę pomidory. Gotować jeszcze ok. 5 min., doprawić do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia węgierska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 26837 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 3) |