|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Leczo z indyka |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
1 kg filetu z indyka,
 8 ogórków kiszonych,
 4 marchewki gotowane,
 1 puszka kukurydzy marynowanej,
 1 puszka kiełek bambusa,
 olej,
 chilli tabasco,
 100 g tartego,
 żółtego sera,
 sos pomidorowy (do kupienia w sklepie - 1 sztuka),
 szczypta soli i pieprzu,
 jedna papryka czerwona,
 5 listków laurowych,
 przyprawa Jarzynka.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Filet z indyka pokroić na małe kwadraty, natrzeć Jarzynką i pieprzem, ułożyć na talerzu z pokruszonymi liśćmi laurowymi, zostawić na godzinę. W tym czasie ugotować marchewkę w wodzie z małą ilością soli, papryki, ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Na dno garnka nalać trochę oleju, wsypać papryki, kukurydzę, fasolę i kiełki. Ugotowaną marchewkę pokroić w drobne kostki i dodać do garnka. Na patelni rozgrzać olej z przyprawami, jeśli ktoś lubi, to można posiekać i dodać 2 ząbki czosnku, smażyć kostki indyka, aż będą kruche i rumiane. Kiedy indyk będzie już odpowiednio przysmażony, dodać go do garnka z warzywami, nalać na dno trochę wody i dusić ok 30 minut. Przygotować sos pomidorowy z chilli i tabasco, zalać tym garnek. Podawać na gorąco - można podawać z ryżem lub makaronem. Po nałożeniu na talerz posypać serem.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia węgierska |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis czytano już 9782 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |