Lekkie bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, jabłuszkami kaparowymi i płatkami czosnku |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: " 200 g makaronu spaghetti bezglutenowego 3Pauly
" 250 g pieczarek
" 1 cebula
" 2 ząbki czosnku ( jeden do sosu a drugi do starcia na płatki i posypania gotowego dania )
" 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
" 300 ml passaty pomidorowej
" 6 jabłuszek kaparowych ( plus ewentualnie dodatkowe szt do ozdoby )
" Suszona lub świeża bazylia - pół łyżeczki
" Suszony lub świeży majeranek - łyżeczka
" parmezan do posypania
" pieprz
" sól
|
Opis przygotowania: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę, posolić i krótko podsmażyć na średnim ogniu. Dodać passatę, pokrojone w plasterki Jabłuszka kaparowe oraz ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, dodać zioła i dusić na małym ogniu ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Bezglutenowy makaron 3pauly ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Pozostały ząbek czosnku zetrzeć na szatkownicy w cieniutkie płatki. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem, oprószyć parmezanem i kilkoma płatkami czosnkowymi, przyozdobić jabłuszkami kaparowymi i gotowe!
Smacznego
ucztawloska.blogspot.com |
|
Opis / Uwagi: bezgutrenowe |
|
|
Przepis został dodany przez: mniam |
Przepis czytano już 3831 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |