Likier jajeczny z masłem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 12 dkg masła
- 15 dkg cukru pudru
- 6 żółtek
- 0.5 l czystej wódki
|
Opis przygotowania: Cukier puder przesiać przez sito, ewentualne zbrylenia rozetrzeć na proszek. Masło utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę dodając po jednym żółtku w trakcie ucierania. Gdy masa będzie puszysta, wówczas nie przerywając ucierania stopniowo należy wlewać alkohol. Gdy cały będzie już wlany ucierać jeszcze przez chwilę, po czym przelać do czystych butelek i szczelnie zakorkować. Pozostawić na kilka dni przed spożyciem w chłodnym miejscu. |
|
|
Przepis czytano już 6576 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |