|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Młoda kapusta z wieprzowiną |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
400 g karkówki wieprzowej,
 1 łyżka oleju,
 1 łyżeczka soli,
 1/4 l bulionu mięsnego,
 2 cebule,
 400 g ziemniaków,
 1 kg młodej kapusty,
 2 łyżki masła,
 czarny pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Pokrojone w 3 cm kostkę mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, stale mieszając. Posolić, zalać bulionem i dusić 60 min. Obrane ziemniaki pokroić na ćwiartki, a obraną cebulę w krążki. Po 30 min. duszenia ziemniaki wraz z cebulą rozłożyć na mięsie, posolić i przyprawić pieprzem. Liście kapusty, opłukać, pokroić w szersze paski i sparzyć wrzątkiem. Po 60 min. na ziemniakach z cebulą rozłożyć pokrojone liście kapusty. Wszystkie składniki lekko posolić i przyprawić pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem potrawę wymieszać z masłem i doprawić do smaku pieprzem. Danie to najlepiej przyrzdzać w garnkach wyposażonych w pokrywki, które dokładnie przylegają do krawdzi naczynia. Duszona na małym ogniu kapusta będzie wówczas miękka i smaczna.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis czytano już 6923 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |