Masło jałowcowe |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 10 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - masło - 15 dag
- jagody jałowca - 8 rozgniecionych szt
- szalotka - 3 szt
- czosnek - 1 ząbek
- sok z cytryny
|
Opis przygotowania: Roztopić i rozgrzać masło dodać rozgniecione owoce jałowca, posiekane szalotki i ząbek czosnku również posiekany.Podgrzewać 5 minut. Przetrzeć przez sitko, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać z 1 łyżką mąki. Ostudzić. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6290 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |