przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Masło szczypiorkowe

Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 10 dkg masła deserowego
- 3 łyżki szczypiorku
- sól

Opis przygotowania:
Szczypiorek opłukać, otrzepać z wody, posiekać drobno. Rozetrzeć masło w misce, dodawać po trochu szczypiorek, sól, rozetrzeć starannie. Masło zebrać z boków miseczki, wymieszać, włożyć na talerzyk, wyrównać, zamrozić. Specjalnym przyrządem kształtować krążki lub kulki masła. Podawać do mięs po angielsku, kładąc je w ostatniej chwili przed podaniem na każdej porcji lub użyć do kanapek.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 6851 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin