|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Meksykańska sałatka rybna |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 4 duże pomidory,
80 dkg filetów z dorsza,
4 łyżki soku z cytryny,
2 czerwone cebule,
2 szkl. bulionu warzywnego,
awokado,
olej,
2 łyżki oliwy,
sól,
pieprz cayenne.
|
Opis przygotowania: Dorsza opłukać, pokroić w paski. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem cayenne. Olej rozgrzać na patelni, włożyć do ryby, usmażyć na rumiano z obu stron. Cebule obrać, pokroić w krążki. Pomidory opłukać, pokroić w plasterki, ułożyć na półmisku. Ryby i cebulę położyć na pokrojonych pomidorach. Awokado obrać. Połowę zmiksować z bulionem, dwoma łyżkami soku z cytryny i oliwą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Pozostałe awokado pokroić w kostkę, skropić resztą soku. Sałatkę polać sosem, posypać awokado. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | |
Przepis czytano już 12603 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|